Стефан во виртуелната училница на Академијата за компјутерски науки и развивање софтвер

Новото нормално веќе ни стана секојдневие и како што гледаме дека ќе трае се подолго, не ни остана друго освен да се прилагодиме на истото.  Па така компаниите вложуваат во...

Што претставува Scrum?

Сведоци сме на сé поголемата важност на алатките и методологиите за менаџирање проекти, како и сé поголемата потребата од истите. Една од најпопуларните агилни методологии која ја користат проект менаџерите...

Запознај го Јован, предавач на курсот за интегратори со SnapLogic

Мај месец го посветивме на нашиот предавач на комплетниот курс за интегратори со SnapLogic - Јован Јовановски. Решивме да му поставиме пет прашања кои ќе ти помогнат да го запознаеш...

Зошто секоја компанија има потреба од Front-end дизајн?

Секојдневно посетуваме и пребаруваме низ многу веб страни. Секоја посетена веб страна нè носи низ уникатно искуство по кое ја паметиме. Нашето искуство со страната може да биде лошо или...