course-image
 • 14.880. ден. со вклучен ДДВ

 • Почеток на курсот
  22.02.2021
 • Времетраење на курсот

  3 месеци(48h)

 • Динамика на оддржување

  2 средби седмично по 2 часа

 • Останати места

  0

Развој на веб страни - HTML, CSS и JavaScript

Сакаш својата креативност да ја видиш на дело? Сакаш сето она што го замислуваш да го преточиш во веб страна или веб апликација?

Искористи ја твојата креативност и амбиција за учење и посети го нашиот курс за „Развој на веб страници“, каде ќе научиш да дизајнираш веб страни и веб апликации, а воедно и самостојно истите да ги креираш и одржуваш.

Прошири го своето знаење и направи веб страна која ќе добие милион кликови.

Уверение

После секој завршен курс се издаваат уверенија и тоа според неколку критериуми: на основа на завршен тест, присуство активност, решени задачи и сл.

Кандидатите со успех од над 70% се здобиваат со уверение за “Успешно завршен курс”, додека сите останати добиваат уверение за “Посетуван курс”.

Што ќе научите

По успешно завршување на курсот, преку практични примери, вежби и групна работа, кандидатите ќе имаат можност да се стекнат со следните знаења и вештини:

 • познавање на HTML и како да се користи

 • познавање на CSS и како да се користи

 • можност сами да дизајнирате веб страни

 • практично користење Bootstrap и jQuery

 • работа со настани (events)

 • основни трансформации на слики со помош на The GIMP

 • начин на размислување – прво за мобилен уред (mobile first)

 • креирање динамички и user-friendly веб страни

 • креирање ефекти со помош на jQuery

 • користење DevTools

 • совети, трикови и модерни најдобри практитки за градење на професионални веб страни

Програма
HTML5
CSS3
JavaScript
jQuery
Bootstrap & Responsive design
Front – end development tools
Начин на плаќање

Начинот на плаќање може да биде на уплатница во готово или на две месечни рати.

За плаќање во готово, одобруваме 10% попуст.

 

Потребни предзнаења

Предзнаења за следење на овој курс не се потребни, затоа што овој курс е наменет за почетници.

Предавач
lecturer-image
Александра Нацеска

Експерт за Front-end дизајн и развој на веб страни. Предавач на курсот “Развој на веб страни - HTML, CSS и JavaScript”.

Контактирај го предавачот