course-image
 • 7.024 ден. со вклучен ДДВ

 • Почеток на курсот
  21.04.2021
 • Времетраење на курсот

  6 седмици(12h)

 • Динамика на оддржување

  2 средби седмично по 1 саат

 • Останати места

  4

Современи методи на менаџирање

Стани SCRUM професионалец

Работиш во голем тим и чувствуваш дека задачите не се извршуваат со оптимална брзина? Водиш проект но не си сигурен дали се одвива во правилна насока? Сакаш да станеш менаџер? Работиш како програмер или тестер но планирањето не ти оди од рака? Сакаш да имаш јасна претстава кој на што работи во секое време?

Тогаш „Современи методи на менаџирање“ е идеалниот курс за тебе. Имаш единствена шанса да го поттикнеш своето „агилно“ размислување и да ја усвоиш методологијата за управување со проекти наречена Scrum. Курсот ќе ти овозможи да ги совладаш концептите на агилниот развој, со посебен акцент на оваа методологија.

Стани дел од најбарани професионалци во светот, а и кај нас, стани Scrum професионалец!

Уверение

После секој завршен курс се издаваат уверенија и тоа според неколку критериуми: на основа на завршен тест, присуство активност, решени задачи и сл.

Кандидатите со успех од над 70% се здобиваат со уверение за “Успешно завршен курс”, додека сите останати добиваат уверение за “Посетуван курс”.

Што ќе научите

По успешно завршување на курсот, преку практични примери, вежби и групна работа, кандидатите ќе имаат можност да стекнат знаење и вештини кои се доволни за да можат да користат агилен развој во нивната организација. Кандидатите ќе се стекнат со следните знаења:

 • Agile Scrum Methodology

 • Улоги, настани и артефакти во Scrum

 • Значење на вредностите на Scrum

 • Како да водите самоорганизирачки и крос-функционални тимови

 • Во кои проекти може да се примени Scrum

 • Како да започнете да работите со нов тим и да осигурате тимски успех

 • Вештини и способности потребни да станете дел од Scrum тим

Програма
Основи на Agile Scrum Methodology
Процеси и фази во Scrum
Улоги во Scrum
Scrum Product backlog
Решавање на конфликти во Scrum
Product Backlog Grooming meeting
Sprint Planning meeting
Daily Scrum meeting
Sprint Review meeting
Sprint Review meeting
Scrum во споредба со традиционален Проектен менаџмент
Работа во JIRA
Начин на плаќање

Начинот на плаќање може да биде на уплатница во готово.

 

Потребни предзнаења

Не се потребни претходни предзнаења, затоа што курсот е наменет за почетници.

Предавач
lecturer-image
Марија Димитровска

Сертифициран SCRUM мастер и специјалист во работа со агилни методологии и алатки. Предавач на курсот „Современи методи на менаџирање".

Контактира ја