Курсот ќе се одвива онлајн
Опис на курсот

Креирај извонредни веб страни

Сакаш својата креативност да ја видиш на дело? Сакаш сето она што го замислуваш да го преточиш во веб страна или веб апликација?

Искористи ја твојата креативност и амбиција за учење и посети го нашиот курс за „Развој на веб страници“, каде ќе научиш да дизајнираш веб страни и веб апликации, а воедно и самостојно истите да ги креираш и одржуваш.

Прошири го своето знаење и направи веб страна која ќе добие милион кликови.

Програма
 • HTML5
 • CSS3
 • JavaScript
 • jQuery
 • Bootstrap & Responsive design
 • Front – end development tools
Што ќе научите
 • познавање на HTML и како да го користи
 • познавање на CSS и како да го користи
 • можност сами да дизајнирате веб страни
 • практично користење Bootstrap и jQuery
 • работа со настани (events)
 • основни трансформации на слики со помош на The GIMP
 • начин на размислување – прво за мобилен уред (mobile first)
 • креирање динамички и user-friendly веб страни
 • креирање ефекти со помош на jQuery
 • користење DevTools
 • совети, трикови и модерни најдобри практитки за градење на професионални веб страни
Распоред и динамика

Динамиката на курсот се 2 средби во текот на една недела. Траењето на една средба е 2 часа.
Курсот ќе трае 24 средби, или 48 саати, во период од 3 месеци.

Потребни предзнаења

Предзнаења за следење на овој курс не се потребни, затоа што овој курс е наменет за почетници.

Предавачи
Александра Нацеска

Александра Нацеска

Експерт за Front-end дизајн

Експерт за Front-end дизајн и развој на веб страни. Предавач на курсот “Развој на веб страни - HTML, CSS и JavaScript”.

https://s3-eu-central-1.amazonaws.com/iwec/wp-content/uploads/2020/03/20103725/mealexN.png