Имав повеќегодишна амбиција да бидам дел од ИТ индустријата. Благодарение на курсот „Основи на компјутерски науки и развивање софтвер“ кој го посетував во Интерворкс Едукативен Центар, тој сон стана реалност. Курсот беше многу интригирачки и интересен, посебно кога развиваме мали апликации и ги учевме “тајните” на оперативните системи. Верувам дека нема подобро место да ја продолжам мојата кариера во ИТ од Интерворкс.