Иако сум дипломиран економист многу одамна посакував да се занимавам со програмирање. Курсот „Основи на компјутерски науки и развивање софтвер“ кој го посетував во Интерворкс Едукативен Центар, ми го овозможи токму тоа, затоа што на многу динамичен, но интересен начин ми овоможи да ги осознаам сите потребни технологии и алатки за да започнам кариера во Интерворкс, како Помлад Технички Консултант во праксата MuleSoft.