Вовед во програмирање со помош на Java (за деца и млади)

Научи што навистина се крие зад сурфањето на интернет и играњето игри

Вовед во програмирање (за деца и млади)

Сакаш да научиш што навистина се крие зад сурфањето на интернет, и играњето игри? Сакаш да дознаеш што всушност претставува Facebook? Сакаш да учиш актуелни содржини?

Дозволи нашите експерти да те воведат во светот на програмирањето, со правилен избор на првиот програмски јазик со кој ќе се сретнеш. Започни да чекориш по патот кон успешен развој до иден професионалец во ИТ индустријата.

Запиши се на обуката Вовед во програмирање и добиј шанса да креираш програми и да дојдеш на чекор поблиску до твојата идна професија во ИТ.

Обуката е наменета за деца на годишна возраст од 13-18 години.

Што ќе научите

 • Совладување на основите на објектно-ориентирано и функционално програмирање, со помош на програмскиот јазик Java;

 • Искуство во креирање и дебагирање мали апликации со помош на работната околина Eclipse;

 • Запознавање со основни формати на датотеки (CSV, Fixed Width);

 • Зголемен вокабулар на корисни програмски конструкции;

 • Аналитичко размислување и осмислување мали апликации.

Програма
Byte Code, Eclipse, Hello World;
OOP Basics (Class, Field, Method, Instance, Method Invocation, Encapsulation);
Primitives; Arrays; Wrapper Classes;
Program Flow Control;
Exception Handling, Streams (work with files);
Class Object (equals(), hashCode(), toString());
Inheritance, Abstract Classes, Interfaces, Polymorphism;
Generics; Collection Framework (Set, List, Map);
FP Basics (Lambda Expressions, Stream API – filter, map, collect);
Алгоритми – основни примери;
Начин на плаќање

Начинот на плаќање може да биде во готово или на 8 еднакви месечни рати. Плаќањето се извршува преку уплатница. За плаќање во готово, одобруваме 10% попуст на вкупната сума од 15.624 денари.

 

Потребни предзнаења

Не се потребни предзнаења

Предавач
lecturer-image
Маја Аврамовиќ

Работи со .NET технологии 2 и пол години, а 7 години предава Java SE, бази на податоци, C/C++ и JavaScript. Нејзино омилено хоби е читање на книги.

Контактирај го предавачот

course-image
 • 1.953 ден./месечно

 • Course start

  17.10.2022

 • Course duration

  Октомври до мај

 • Course dynamics

  1 средба седмично по 1.5 час

 • Remaining places

  0

Subscribe for news
X

One click to find out more about our new courses, promotions and discounts.