Вовед во веб дизајн – HTML & CSS (за деца и млади)

Вовед во веб дизајн – HTML & CSS (за деца и млади)

Децата во своето секојдневие се сретнуваат и користат многу веб страни. Оваа обука ќе им овозможи од поблиску да ги разберат како се направени и како функционираат веб страните. Со истата ќе можат да ги совладаат основните работи за тоа како една веб страна функционира и пред сè како е направена. Покрај тоа ќе ги совладаат и основните концепти за правење на веб страна како што се HTML & CSS. Со помош на HTML & CSS ќе научат да направат основна веб страна на која ќе бидат горди и во нив ќе ја побуди желбата за развивање на апликации.

Обуката е наменета за деца на годишна возраст од 12-15 години.

Што ќе научите?

По успешно завршување на обуката, преку практични примери и вежби, кандидатите ќе имаат можност да се стекнат со следните знаења и вештини:

 • Ќе разберат како се направени и како функционираат веб страните

 • Ќе ги совладаат основните концепти за правење веб страна - HTML и CSS

 • Ќе научат да направат основна веб страна

Програма
 • Basic HTML structure
 • H1 to H6 - heading tags
 • Paragraphs
 • Images
 • Link
 • Unordered and ordered lists
 • Div и span тагови
 • Tabels
 • Basic CSS rules
 • Class & ID
 • Color and background color
 • Font rules ( family , size , weight )
 • Margin
 • Padding
 • Borders
Front-end development tools
Начин на плаќање

Начинот на плаќање може да биде во готово или на 8 еднакви месечни рати. Плаќањето се извршува преку уплатница. За плаќање во готово, одобруваме 10% попуст на вкупната сума од 18.800денари.

Потребни предзнаења

lecturer-image
Александра Нацеска

Таа е Front – End експерт и експерт за развој на веб-страници. Таа работи во областа на Front -End дизајнот повеќе од 7 години фокусирана на развој на веб-страници, апликации кои користат React и Angular. Предавач на обуката „Развој на веб страни – HTML&CSS” и обуките од областа на Front-end и React.

Контактирај го предавачот

lecturer-image
Ели Ристеска

Ели е дипломиран електроинженер. Моментално работи како Технички консултант во ⋮IWConnect. Љубовта кон природните науки ја стекнала уште во раните години и сака истото чувство да го разбуди кај децата. Ако децата почнат да учат програмирање од најрана возраст им се отвора нов свет на можности, изучување на животни вештини и истражување за кариерна определба. Нејзината љубов спрема технологијата сака да ја пренесе кај децата, бидејќи уште во раните години тие треба да се научат правилно да размислуваат, да ги сакаат природните науки и технологиите, нешто што денес го води светот и иднината.

Контактирај го предавачот

course-image
 • 2.350ден месечна рата

 • Старт:

  16.10.2023

 • Времетраење:

    Oктомври до мај

 • Динамика на курсот:

  1 средба седмично по 1.5 час

 • Локација:

  Битола, Прилеп

 • Јазик:

  Македонски

 • Слободни места:

  0

Subscribe for news
X

One click to find out more about our new courses, promotions and discounts.