Зошто секоја компанија има потреба од Front-end дизајн?

Секојдневно посетуваме и пребаруваме низ многу веб страни. Секоја посетена веб страна нè носи низ уникатно искуство по кое ја паметиме. Нашето искуство со страната може да биде лошо или...

Иднината е во учењето онлајн

Сведоци сме на една невообичаена ситуација која не натера да си ги промениме навиките и начинот на кој го живееме животот. Ситуацијата со Корона вирусот наметна некои нови стандарди, нови...

Физичко дистанцирање со Марија Димитровска

Марија Димитровска е нашиот предавач на курсевите Современи методи на менаџирање и од неодaмна таа го креира и бесплатниот онлајн курс – Основи на Scrum методологија. Решивме да ја прашаме...

Ангела и Весна во виртуелната училница на Интерворкс Едукативен Центар

Во овој специфичен период кога е најважно да сме одговорни и да си помагаме и поддржуваме, но секако да го искористиме времето паметно, Интерворкс Едукативен Центар поголемиот дел од курсевите...

Продолжуваме онлајн!

Од пред еден месец светот се соочува со пандемија. Во овој исклучително специфичен период потребни се соодветни мерки за да го задржиме колективното здравје. Со таа цел, и секако со...

Запознај го Петар Рајчиноски

Март месец го посветивме на нашиот предавач Петар Рајчиноски и сакаме да ве запознаеме што повеќе со него. Тој e сертифициран SnapLogic девелопер, предавач во Интерворкс Едукативен Центар и технички консултант во...

Бесплатно онлајн предавање за Front-end vs. back-end

Седи си дома и научи нешто ново! Оваа среда ти нудиме бесплатно онлајн предавање за Front-end vs. back-end со Деан и Александра. Не ја пропуштај шансата да научиш повеќе за...

Останете безбедни и здрави и не заборавајте со тоа што се чувате вие ги чувате и другите!

Интерворкс Едукативен Центар редовно ја следи состојбата со епидемијата на COVID-19 и според препораките на Владата на Република Северна Македонија и Министерството за Здравство на Република Северна Македонија ви соопштуваме...

Препознавање на емоции во коментари на IMDB со помош на SnapLogic машинско учење

Машинското учење или Machine learning (ML) претставува наука која им помага на компјутерите да работат без да бидат програмирани. Машинското учење се користи за ефективно пребарување на веб, автомобили возат...

Која е разликата помеѓу предната (front-end) и задната страна (back-end) во веб апликациите?

Во контекст на веб апликациите, термините „предна страна“ (front-end) и „задна страна“ (back-end) се користат често, но не секогаш на ист начин и затоа разликата помеѓу нив не е доволно...

Кои се најбараните програмски јазици?

Денес, компјутерите се користат во сите индустрии. Без разлика дали станува збор за автопилот во авион, за ATM популарно наречен „банкомат“, брзинометар за велосипед, часовник и т. н. , компјутерите...

Од блиску со Деан Јошевски

Деан Јошевски- предавач на Академијата за Компјутерски науки и развивање софтвер Како да станеш успешен програмер? Што сè треба да знае еден добар програмер? На Aкадемијата за компјутерски науки и развивање...

SnapLogic- една од најмоќните интеграциски платформи

Во контекст на ИТ, интеграцијата се однесува на крајниот резултат од процесот кој се стреми да соедини два или повеќе различни, најчесто одделни системи на податоци со цел податоците кои...

Што сé треба да знае еден комплетен јуниор ИТ професионалец?

При развој на едно современо софтверско решение, се користат различни програмски јазици, технологии и алатки. Притоа работата е поделена на неколку членови од еден тим. Процесот на изработка на една...

Како да направиш повеќе системи да работат како еден?

Интеграцијата претставува спојување на помали делови во еден систем кој функционира како целина. Во ИТ индустријата, интеграцијата се однесува на крајниот резултат од еден процес чија цел е да ги...

Како да започнеш кариера во ИТ индустријата?

Пред десетина години светот “полуде” по ИТ. Се предвидуваше дека тоа е следната индустрија која ќе биде најпопуларна и секако ќе понуди највисоки плати. Со самото тоа што технологијата е...

Интерворкс Едукативен Центар ми помогна да стигнам до работата од моите соништа

Христина Бендева е студент на ФИКТ која уште од мали нозе знаела дека сака да изгради кариера поврзана со компјутери. Иако пред некој ден официјално дипломира на смерот компјутерски науки и...

Отворениот ден посветен на курсот: Основи на развивање на софтвер: back-end страна (Java, RDBMS, Web Services)

Интерворкс Едукативен Центар организира нов курс: Основи на развивање на софтвер: back-end страна (Java, RDBMS, Web Services).  По тој повод организираме отворен ден на 09.05.2019, а на оваа средба сите заинтересирани...