Back - End Академија за развој на софтвер со Java

Back - End Академија за развој на софтвер со Java

Нашата академија е дизајнирана да трансформира сите амбициозни развивачи во вешти професионалци во динамичниот свет на развој на софтвер за задниот крај. Низ програмата за обука, студентите ќе се задлабочат во основните принципи и напредните техники на Java програмирањето, учејќи за различни типови на алатки и рамки. Академијата се состои од 3 модули.

Првиот воведен модул ја полага основата за вашето патување во динамичниот свет на развој на софтвер. Ќе ги откриете комплексностите на Животниот циклус на развој на софтвер (SDLC) и ќе истражувате SCRUM методологии, ќе станете мајстор во управувањето со задачи користејќи го JIRA. Нурнете се во светот на Java програмирањето, од основите сè додека не ги подобрите вашите вештини во Java со истражување на функционално програмирање преку ламбда изрази и функционални интерфејси. Ќе влеземе во царството на базите на податоци со фокус на релационите бази и SQL. Вториот модул опфаќа широк опсег на теми суштински важни за создавање на силни и ефикасни веб апликации. Последниот, третиот модул ќе ви помогне не само да го заточите вашето техничко знаење, туку исто така ќе ве опреми со меѓуличностечките вештини потребни за да успеете во динамичните и колаборативни работни средини денес.

Денес, бизнисите се потпираат на веб апликации и системи базирани на податоци, па се очекува побарувачката за вакви вешти развивачи на задниот крај уште повеќе да расте во иднина. Стекнувањето знаење и вештини во технологиите за задниот крај ќе отвори врати кон широк спектар на можности за вработување. Без разлика дали сте заинтересирани за е-трговија, финансии, здравство или кој било друг сектор, потребата за силни системи на задниот крај е универзална во секој аспект.

Нашата Академија е ваша можност за успешна кариера во развој на софтвер. Со својата наставна програма, во комбинација со искусни инструктори и практичен пристап, ќе бидете многу добро опремени успешно да се вклучите во ова поле и да оставите белег.

Цената на академијата е 2650€, но оваа година за нашиот 5-годишен јубилеј, можете да си обезбедите упис со 500€ попуст и со специјална намалена цена од 2150€.

Повеќе детали за начинот на плаќање и уверенија може да ги добиете овде.

Последен ден за аплицирање:

Почеток:

Времетраење

Динамика

Локација

Јазик

Цена

02.04.2024

03.04.2024

9 месеци

2 средби седмично по 3 саати

Онлајн

Англиски, Македонски

240€ месечна рата

Аплицирај
header pattern
Што ќе научиш
 • Агилниот развој, SDLC, принципи на SCRUM и JIRA,
 • Git како моќен систем за контрола на верзии широко користен во развојот на софтвер,
 • Објектно Ориентирано Програмирање со Java,
 • Ламбда изрази, Функционални Интерфејси, Stream API, Мултитрединг и Конкурентност,
 • Основи на бази на податоци и операции со SQL Server,
 • Компоненти на SQL јазикот, вклучувајќи Јазик за Дефиниција на Податоци, Јазик за Манипулација со Податоци, Јазик за Прашање на Податоци и Јазик за Контрола на Податоци,
 • INNER JOIN, OUTER JOIN и FULL JOIN за комбинирање податоци од повеќе табели,
 • NoSQL бази на податоци, со посебен акцент на MongoDB,
 • Maven за ефикасно управување со зависности и пакување на апликации.
 • JDBC, покривајќи управување со конекции, ResultSet, Statement и PreparedStatement.
 • Singleton, Factory Method, Template Method, Adapter, Facade и Observer.
 • Мрежни протоколи, веб услуги и управување со API,
 • Front -End и RESTful веб услуги,
 • Робусни и скалабилни апликации со Spring Framework и Spring Boot,
 • Имплементација на RESTful услуги и SOAP протокол за градење веб услуги,
 • Современи практики во развојот, безбедносни протоколи, методологии за тестирање и техники за контејнеризација,
 • Комуникациски вештини, поставување на SMART цели и управување со времето.

Програма

Програма за стекнување на релевантни и препознатливи вештини

 • Вовед (SDLC, SCRUM, JIRA);
 • Систем за контрола на верзии
 • Објектно ориентирано програмирање со Java
 • Функционално програмирање и истовременост со Java
 • Релациони бази на податоци,
 • Претставување на податоци
 • NoSQL бази на податоци
 • Алатки за изградба
 • JDBC
 • Шеми за дизајн.

 • Мрежни протоколи, веб услуги и управување со API
 • Преглед на фронт-енд и користење на REST веб услуги
 • Spring Framework и Spring Boot Spring MVC, REST и SOAP
 • Spring MVC, REST and SOAP
 • Ракување со исклучоци, валидација, мониторинг...
 • ОРМ принципи
 • Тестирање
 • Безбедност
 • Контејнеризација
 • AI Development Demo

 • Вештини за комуникација и деловна комуникација
 • СМАРТ цели, планирање и управување со времето
 • Работна етика, фирмена култура и решавање на конфликти

Аплицирај


  Се согласувам со Политика за приватност.

  Методија Андонов Ченто
  бр.15 Битола, Северна Македонија
  +389 72 309 282
  Subscribe for news
  X

  One click to find out more about our new courses, promotions and discounts.

  MK