Успешната приказна на Кире Стојановски во ⋮ИВЕЦ

април 18, 2023
 | 3 мин

Горди сме што сме дел од успешните приказни на нашите студенти. Една ваква приказна е таа за Кире, кој присуствуваше на Академијата за компјутерски науки и развој на софтвер и доби вработување по неа. Прочитајте за неговото патување во ⋮IWEC, и како му помогнавме да направи прв и најважен чекор во ИТ сферата, предизвикувајќи го на нови начини и му обезбедувајќи ги алатките и знаењето што му беа потребни за да успее во неа.

Можеш ли да ни кажеш малку за Академијата за компјутерски науки и развој на софтвер од ⋮IWEC на која присуствуваше?

Беше толку совршена кариера, цели, култура. Сеопфатна програма со литература создадена според најновите трендови во ИТ и квалитетен наставен план. Инструкторот беше повеќе од помошен и секогаш достапен. Ми помогна да се унапредам и да станам подобар во самостојно решавање на проблемите. Ако мислиш дека ова е промената на кариерата за тебе, би рекол да се осмелиш и да ги преминеш своите граници.

Како те подготви Академијата за компјутерски науки и развој на софтвер за твојата сегашна работа?

Вештините што ги стекнав на Академијата, ми овозможија да поминам на техничкото интервју обезбедувајќи ми ги потребните вештини за работата. Навистина уживав во времето кое го поминав таму и излегов од тоа со полно работно време во конкурентна, но наградувачка индустрија.

Кои вештини ги стекна додека присуствуваше на Академијата за компјутерски науки и развој на софтвер?

Можеш да аплицираш на Академијата за многу причини, но на крајот од денот, учиш незаменливи вештини за твојата алатка. Најдобриот дел е што тие алатки можат да се користат во толку многу различни капацитети, што навистина зависи од тебе да се снајдеш со нив на кој било начин што сакаш. Научив сè, од Java и релациони бази на податоци до виртуелизација, линукс, воведување на софтвер, SDLC и тестирање на кодот. Сè на сè, комплетна ИТ Академија.

Колку време ви беше потребно да најдете работа по завршувањето на Академијата за компјутерски науки и развој на софтвер?

Успеав да најдам неверојатна работа веднаш по завршувањето на Академијата и тоа од првиот обид.

Каков вид работа добивте по завршувањето на Академијата за компјутерски науки и развој на софтвер?

Дефинитивно мислам и верувам дека ако не ја посетував ⋮ИВЕЦ Академијата, најверојатно немаше да завршам во мојата сегашна компанија. Работам во ⋮IWConnect како технички консултант во практиката за поддршка.

Дали би ја препорачале Академијата за компјутерски науки и развој на софтвер на некој кој е заинтересиран за кариера во технолошката индустрија?

⋮ИВЕЦ беше најдобрата одлука што сум ја направил некогаш! Дојде мојот ред да ја земам мојата кариера во свои раце и физички да ја променам на подобро. Дефинитивно би ја препорачал Академијата на секој кој цели да се приклучи на ИТ светот.

Дали би го препорачале ⋮IWEC на некој кој размислува да се запише на ИТ обука? Ако да, зошто?

Веќе им препорачав ⋮IWEC на повеќе луѓе. Верувам дека ⋮IWEC има квалитетни обуки со инструктори кои се искусни професионалци во својата област. За разлика од многу други професии, патеката за почеток или напредување во ИТ областа може да биде доста флексибилна во зависност од вашите цели, потреби за кариера и постоечки нивоа на образование. Започнувањето може да биде едноставно како започнување со Академијата за компјутерски науки и развој на софтвер која може да се заврши за четири месеци. Само треба да одлучите и да направите прв чекор.

Според вашето мислење, што ја издвојува Академијата за компјутерски науки и развој на софтвер од другите технолошки обуки програми?

Обуки како овие ви даваат можност да започнете во полето што е можно поскоро, додека обезбедуваат одлична основа на образование за изградба додека напредувате низ ИТ кариерата. Најверојатно тоа би била обемната и квалитетна наставна програма, како и одличната атмосфера на сесиите, помошта од инструкторите итн.

Како се промени вашиот живот откако ја завршивте Академијата за компјутерски науки и развој на софтвер и ја започнавте вашата нова работа?

Академијата ми помогна да го насочам мојот живот во насоката што ја сакав, давајќи ми ги вештините да ја добијам работата што сакав да ја работам. Среќен сум што можам да кажам дека сега сум таму каде што отсекогаш сакав да бидам.

Популарни блогови

Subscribe for news
X

One click to find out more about our new courses, promotions and discounts.

MK